منوی دسته بندی

تاثیر پله پیما بر رفت و آمد در ساختمان

تاثیر بالابر پله بر رفت و آمد در پله ساختمان چیست؟
Rate this post

اهمیت داشتن پله پیما در یک راه پله ساختمان که فاقد آسانسور است، به حدی است که می تواند در روند زندگی روزمره ساکنان اختلال ایجاد کند و به بزرگترین دغدغه ی افراد دچار زانودرد یا دارای آسیب حرکتی تبدیل شود.  نکته حائز اهمیت این است که در صورت رسیدگی نکردن به این چالش، می تواند آسیب های جبران ناپذیری به فرد متحمل شود و نیاز به عمل های جراحی پیچیده را در پی داشته باشد. خوشبختانه با وجود بالابر پله یا همان پله پیما می توان در جهت پیشگیری از مشکلات اسکلتی و حرکتی پیش رو گام محکمی را برداشت. در این بین، چگونگی و میزان تاثیر بالابر پله بر ترافیک ساختمان موضوعی شایان توجه است.

موارد تاثیرگذار بر میزان فضای اشغال شده از راه پله توسط پله پیما

ضخامت ریل پله پیما

ریل پله پیما

ریل پله پیما در تمام طول راه پله کشیده می شود و صندلی به همراه موتور از روی آن عبور می کنند. لذا بخشی از فضای راه پله را دربر می گیرد. هرچه این ریل باریکتر باشد، فضای بیشتری برای عبور ساکنان باقی می ماند.

بهترین ریل پله پیما از جنس آلومینیومی می باشد و پس از نصب روی راه پله حداکثر باید 15 سانتی متر فضا را اشغال کند.

ضخامت صندلی پله پیما

صندلی روی موتور دستگاه قرار می گیرد و به صورت تاشو طراحی می گردد تا در زمان پارک دستگاه، فضای کمتری از راه پله را در برگیرد.

فضای اشغال شده توسط صندلی در حالت تاشو از کنار دیوار حداکثر باید 35 سانتی متر باشد. بهتر است نقاط توقف بالا و پایین راه پله در فضای پاگرد تعبیه شود که محیط بازتر و جادارتری نسبت به مسیر راهرو است.

ضخامت پله پیما

ضخامت موتور پله پیما

موتور های پله پیما در دو حالت AC  و DC به کار گرفته می شوند که موتورهای دی سی قطر کمتری دارند و باریکتر هستند. لذا فضای کمتری را در راه پله درگیر می کنند.

قابلیت بیرون آمدن سریع و آسان صندلی در زمان جابجایی وسایل بزرگ

یک آپشن بسیار کاربردی در زمان جابجایی وسایلی مانند مبلمان، یخچال، کمد ها و … که به تمام فضای راه پله برای عبور کردن نیاز دارند، قابلیت بیرون آوردن آسان صندلی است. با این کار مسیر راه پله تا حد بسیار زیادی باز می شود و پس از عبور وسایل، می توان سریعا صندلی را در سر جای خود قرار داد.

تاثیر پله پیمای دارای باتری بر ترافیک ساختمان

پله پیماهایی که دارای ایستگاه شارژ در ابتدا و انتهای مسیر خود هستند، برق موردنیاز خود را از باطری های داخل خود تامین می کنند. لذا در زمان توقف، باتری ها شارژ می شوند و در حین حرکت دستگاه با باتری کار می کند.

 در این حالت، شارژ باتری پس از چند بار رفت و برگشت متوالی تمام می شود و باید دستگاه بدون استفاده در شارژ باقی بماند. لذا اگر میزان تردد افراد به وسیله ی دستگاه زیاد باشد، باعث اختلال در رفت و آمد سایرین مس شود. لذا برای محیط های اداری یا درمانی بهتر است از پله پیمایی استفاده شود که به صورت مستقیم به برق ساختمان متصل می شود.

تاثیر پله پیما چرخشی بر رفت و آمد در آپارتمان

بالابر پله آپارتمان مناسب ساختمان دارای پاگرد و راه پله منحنی

سرعت بالابر پله چرخشی از نوع مستقیم کمتر است و دلیل آن حفظ تعادل و ایمنی سرنشین در پیچ ها می باشد. به علاوه، در تمام پله پیماهای چرخشی دنیا از باتری و شارژر به عنوان منبع تغذیه استفاده می شود. لذا بهترین حالت پله پیما چرخشی برای آپارتمان ها به گونه ای است که تعداد افراد استفاده کننده کم باشند.

در حقیقت پله پیما چرخشی برای آپارتمان برای استفاده ی افراد دچار زانودرد در پله ها است و جایگزین آسانسور برای استفاده ی تمام اعضای ساختمان نیست.

از آنجا که می توان ریل پله پیما پیچشی را به گونه ای طراحی کرد که ایستگاه پارک آن، در بیرون از مسیر تردد راه پله باشد، کمترین مزاحمت را برای جابجایی اثاث منزل دارد.

جمع بندی

از آنجا که بالابر پله در کنار راه پله نصب می شود، باید به گونه ای طراحی شوند که فضای کافی برای تردد ساکنان و وسایل باقی بماند. صرف تاشو بودن دستگاه امری لازم و عمومی در همه س دستگاه ها، اما کافی نیست. میزان باریک بودن دستگاه بسیار مهم است و چه بسا 5 سانتی متر باریک تر بودن یا نبودن دستگاه در زمان جابجایی وسایل اصلی و بزرگ خانه خود را کاملا نشان می دهد. به علاوه تمهیدات لازم برای باز شدن مسیر پله در صورت نیاز باید اندیشیده شده باشد تا درنهایت رضایت ساکنان ساختمان تامین شود.

محمود قایدی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پشتیبانی واتساپ