منوی دسته بندی

چرا خانه‌های دوبلکس انتخاب خوبی برای زندگی نیست؟

مشکلات خانه دوبلکس برای سالمندان
Rate this post

خانه دوبلکس به خانه‌ای می‌گویند که از دو طبقه مرتبط به هم تشکیل شده باشد. این خانه‌ها به طور معمول تمامی بخش‌های یک خانه معمولی را دارند، اما این بخش‌ها در دو طبقه ساخته شده‌اند و این دو طبقه با پله یا گاها آسانسورهای داخلی به هم مرتبط شده است. خانه‌های دوبلکس بنابر دلایل مختلفی مانند داشتن فضای بیشتر، حریم خصوصی بالاتر به دلیل جدا بودن خواب‌ها، مدرن به نظر رسیدن و چند دلیل دیگر در بین افراد محبوبیت زیادی دارند.

اما در کنار مزایا و زیبایی خانه‌های دوبلکس، این خانه‌ها معایبی هم داشته که باعث می‌شود برخی از افراد از این خانه‌ها استقبال نکنند. اگر جزو طرفداران خانه‌های دوبلکس هستید و می‌خواهید با چالش ها و معایب داشتن این خانه‌ها هم آشنا شوید، ادامه این مقاله را از دست ندهید. در ادامه این مطلب برخی از مهم‌ترین معایب خانه‌های دوبلکس را برای شما بازگو کرده‌ایم تا بدانید چرا خانه‌های دوبلکس انتخاب خوبی برای زندگی نیست.

میراث پله‌ها در میانسالی

در برخی از خانه‌های دوبلکس مدرن‌تر مشاهده می‌کنید که به جای پله، از آسانسور داخلی استفاده شده است. اما در کل، بیشتر این خانه‌ها به سبک قدیمی ساخته شده‌اند و تنها از پله برای ارتباط بین دو طبقه استفاده شده است. پله‌ها یکی از بزرگترین معایب و مشکلات خانه‌های دوبلکس محسوب می‌شوند. وجود پله در خانه برای افراد جوان‌تر خانه شاید مشکل خاصی به حساب نیاید، اما افراد میانسال نمی‌توانند به راحتی بین طبقات رفت و آمد داشته باشند.

برای خود جوانان هم مشکلاتی مانند درد زانو، کمر درد، دردهای عضلانی و مشکلات مربوط به استخوان و مفاصل دیگر میراث پله‌ها در میانسالی خواهد بود. به همین دلیل یکی از بزرگترین مشکلات خانه‌های دوبلکس برای زندگی طولانی مدت، امکان آسیب به پا و کمر به دلیل استفاده زیاد از حد از پله‌ها برای جا به جایی بین طبقات است.

پله‌ها می‌توانند تا حدودی برای خانواده‌هایی با بچه‌های کوچک هم مشکل ساز باشند. به این صورت که بچه‌ها بیشتر زمان روز خود را به بازی و جنب و جوش می‌پردازند و بی‌شک دوست دارند بین اتاق خواب خود و سالن اصلی در رفت و آمد باشند. این میزان جا به جایی کودکان در پله‌ها می‌تواند خطرناک و نگران کننده باشد. حتی اگر پله‌ها به بهترین شکل هم ساخته شده باشند، باز هم امکان سقوط بچه‌ها از این پله‌ها وجود خواهد داشت. در صورتی که خانواده‌ها نوزاد هم داشته باشند، رفت و آمد با نوزاد از این پله‌ها برای آن‌ها دشوارتر خواهد بود.

راه حلی برای پله‌های خانه دوبلکس

مشکلات خانه دوبلکس

به نظر می‌رسد که مشکل پله در خانه دوبلکس، اساسی‌ترین عیب و مشکل این خانه‌ها باشد. به همین دلیل هم بسیاری از افراد به دنبال یک راه حل برای پله‌های خانه دوبلکس هستند تا علاوه بر لذت بردن از مزایا و طراحی زیبای خانه‌های دوبلکس، مشکلات استفاده از پله‌ها را هم برطرف کنند. در ادامه برخی از راه حل‌های مربوط به مشکل پله‌های زیاد در خانه‌های دوبلکس برای شما بررسی شده اند.

نصب پله‌پیما

یکی از مقرون به صرفه‌ترین و بهترین راه حل‌ها برای حل مشکلات کمر درد و پا درد به دلیل استفاده از پله در خانه‌های دوبلکس، نصب بالابر پله یا پله‌پیما بر روی راه پله است. پله‌پیما در انواع مختلف ایستاده و نشسته عرضه شده و می‌تواند تا حدود زیادی مشکلات شما را برای استفاده از پله برطرف کنند. با انتخاب یک پله پیمای مناسب و زیبا، نمای خانه هم خراب نخواهد شد. صندلی پله‌پیما بهترین انتخاب برای خانواده‌هایی هستند که یک فرد معلول، سالمند یا کم توان در بین اعضای خانواده خود دارند. پس از ساخت پله‌های خانه، افراد می‌توانند بهترین پله‌پیما را با توجه به ساختار پله‌های خود انتخاب و نصب کنند.

همان طور که اشاره شد، پله‌پیما به دو صورت ایستاده و نشسته قابل تهیه است. اما شاید اکنون این سوال برای شما به وجود آمده باشد که کدام پله‌پیما مناسب‌ترین گزینه برای خانه من است؟ در صورتی که خانه شما یک خانه دوبلکس استاندارد با بیشتر از ۵ پله برای ارتباط بین طبقات است، بهتر است که از پله‌پیماهای نشسته استفاده کنید. اما در صورتی که پله‌های خانه شما کمتر از ۵ عدد است، پله‌پیماهای ایستاده می‌تواند گزینه بهتری باشد. لذا تاثیر پله پیما بر ترافیک ساختمان امری شایان توجه است. در ضمن در نظر داشته باشید که هر چه عرض پله‌های خانه شما بیشتر باشد، امکان نصب بدون دردسر پله‌پیما هم بیشتر خواهد شد. بنابراین هنگام ساخت پله‌ها حتما به این موضوع دقت داشته باشید.

شهرک اکباتان تهران، نمادی از دوبلکس‌سازی

راه حلی برای پله در خانه دوبلکس

شهرک اکباتان تهران یکی از بزرگترین نمونه‌های ساخت خانه‌های دوبلکس در کشور است. بسیاری از خانه‌هایی که در شهرک اکباتان ساخته شده‌اند دوبلکس بوده و خانه‌های کمتری به شکل سنتی و معمولی در این شهرک مشاهده می‌شوند. اما یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد سالمند و میانسال شهرک اکباتان دارند، مشکلات عضلانی، کمردرد و پا درد است. این دسته از مشکلات و دردها به شدت در این افراد مشاهده می‌شود و دلیل آن هم تنها وجود پله‌های زیاد در خانه‌های دوبلکس و آپارتمان‌های قدیمی این شهرک است و موجب شده است بالابر پله در شهرک اکباتان تهران به یک وسیله ی کاربردی تبدیل شود.

مشکل پله در خانه دوبلکس زمانی زیادتر می‌شود که…

همان طور که اشاره شد، طراحی بیشتر خانه‌های دوبلکس به این صورت است که اتاق‌های خواب و سرویس بهداشتی را در طبقه بالا می‌سازند. این موضوع در کنار این که می‌تواند فضای شخصی بسیاری برای افراد ایجاد کند، در برخی موارد هم می‌تواند برای افراد مشکل ایجاد کند. در صورتی که افراد خانه بخواهند از حمام یا دستشویی استفاده کنند، مجبور هستند که دفعات زیادی را در پله‌ها حرکت کرده و بین دو طبقه جا به جا شوند. با بالا رفتن تعداد دفعاتی که اعضای خانه از پله‌ها استفاده می‌کنند، مشکلات مربوط به سلامتی آن‌ها هم بیشتر می‌شود.

ناگفته نماند که پله‌های خانه‌های دوبلکس حتما باید به صورت کاملا استاندارد ساخته شده باشند. در صورتی که استاندارد ساخت پله در خانه‌های دوبلکس رعایت نشود، ممکن است بچه‌های کوچک خانواده هنگام رفت و آمد با خطرات و مشکلات بسیاری مواجه شوند. در بسیاری از مواقع زمانی که پله‌های خانه دوبلکس محافظ نداشته است، شاهد سقوط بچه‌ها هنگام دویدن از پله‌ها بوده‌ایم. بنابراین در صورتی که بچه کوچک دارید، باید حتما از پله‌های استاندارد برای ساخت منزل خود استفاده کنید.

یکی دیگر از دلایل مشکلاتی که پله‌های خانه دوبلکس برای افراد به وجود می‌آورد، ساخت نامناسب پله‌های ساختمان است. بهتر است که شیب پله‌های ساخته شده کمتر باشد، عرض هر پله بیشتر باشد و حتما از حفاظ در ساخت پله‌ها استفاده شده باشد. با استانداردسازی پله‌ها و نصب پله پیما، می‌توان مشکلات ناشی از وجود پله در منزل را به حداقل رساند.

محمود قایدی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پشتیبانی واتساپ